De Wajong Talenten-website maakt gebruik van cookies. 

logo 235x52px

Bel ons algemeen 038 453 8600   |    info@wajongtalenten.nl
Voor vacatures en sollicitaties 06-36123674 of 050-5536542  | vacatures@wajongtalenten.nl

Payrolling

Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een payrollonderneming.

WAT IS PAYROLLING?

‘Payroll’ betekent letterlijk loonlijst. U geeft het juridisch werkgeverschap uit handen en zet uw werknemer(s) bij WajongPayroll op de loonlijst. Een complexe constructie? Dat valt wel mee. Payrolling heeft voor u als werkgever veel voordelen. Het geeft namelijk een hoop flexibiliteit in personeel. Zo hoeft u namelijk na drie tijdelijke contracten geen vast contract aan te bieden, maar kan u wel acht tot twaalf contracten bieden in vier jaar. Verder worden risico’s als ziekte en ontslag afgekocht: u betaalt betaalt alleen voor de uren die uw werknemer daadwerkelijk gewerkt heeft en ontslag wordt afgehandeld door ons. Bovendien nemen wij alle personeelsadministratie uit handen van het bedrijf.

Image

PAYROLLING VOOR WERKGEVERS

WELKE TAKEN NEEMT EEN WAJONG PAYROLL VAN MIJ OVER?

Omdat wajong payroll juridisch werkgever is, nemen wij meteen de arbeidsrechterlijke risico's over. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het dienstenpakket van de wajong payroll behoren.

WELKE TAKEN NEEMT EEN WAJONG PAYROLL VAN MIJ OVER?

Omdat wajong payroll juridisch werkgever is, nemen wij meteen de arbeidsrechterlijke risico's over. Dit betekent dat alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, ontslagprocedures, salarisadministratie en de verwerking van CAO- en wetswijzigingen tot het dienstenpakket van de wajong payroll behoren.

Image

VOOR WIE IS PAYROLLING INTERESSANT?

In feite is het werken met payroll interessant voor iedere organisatie die met personeel werkt vanwege de verhoogde flexibiliteit, het gemak, het beperkte risico en het financiële voordeel dat je kunt behalen door efficiënter in te kopen. Het maakt daarbij niet uit of het een kortlopend project of een langetermijntraject betreft.

VOORDELEN

Je weet vooraf wat jouw personele kosten zullen zijn, zodat je daar rekening mee kunt houden in jouw berekeningen.

  • Je weet vooraf wat jouw personele kosten zullen zijn, zodat je daar rekening mee kunt houden in jouw berekeningen.
  • Je betaalt een vast tarief en ontvangt periodiek één factuur. Zo heb je een zeer nauwkeurige inzage in jouw totale salaris- en personeelskosten.
  • Facturen en/of aangiften van instanties zoals het UWV, de Belastingdienst, diverse pensioen- en aanverwante verzekeringen, de Arbo-dienst, de verzuimverzekering en accountants (met betrekking tot salaris- en personeelsadministratie) ontvang je niet meer.
  • Jouw financiële administratie wordt hierdoor beperkter en veel inzichtelijker, waarmee je direct een aanzienlijke kostenbesparing kunt realiseren.

KORTOM

Met payrolling weet je zeker dat alle benodigde kennis aanwezig is. Door in Nederland personeel in dienst te nemen verdrievoudigt namelijk het aantal wetten en regels waarmee je te maken krijgt. Ook beperk je door het werken met payroll de personele rompslomp tot het doorgeven van gewerkte uren en het betalen van één inkoopfactuur. Daar staat wel tegenover dat je meer kosten kwijt bent, omdat je de payroller ook moet betalen voor de diensten.

Wajong Talenten B.V. is sinds 2008 een door het UWV erkende Jobcoachorganisatie.

 

logo 1354x300px

Voor payrollbedrijven

  • Wanneer uw opdrachtgever een vacature heeft openstaan en hij zou deze willen invullen met een Wajonger, dan levert dit voor uw opdrachtgever en uw eigen organisatie financiële voordelen op.
  • Naar uw opdrachtgever kunt u gezien de premiekortingen en no-risk polis een scherper tarief aanbieden.
  • Naast deze voordelen voor uw opdrachtgever zijn er ook extra voordelen voor uw payrollbedrijf !! Neem voor meer informatie contact met ons op.
  • Wajongtalenten zoekt kosteloos voor uw opdrachtgevers de geschikte kandidaten.
  • Daarnaast worden ze door Wajongtalenten begeleid op de werkplek. Deze voorziening wordt betaald vanuit het UWV en is daarom kosteloos voor de werkgever en payrollbedrijf.
Industrie - Wajong Talenten

PARTICIPATIEWET

Bij grote werkgevers met 25 of meer werknemers moet in de toekomst 5 % van het personeelsbestand bestaan uit mensen met een arbeidshandicap. Dit wordt vanaf 1 januari 2014 stapsgewijs ingevoerd. Werkgevers kunnen een boete krijgen als zij zich hier niet aan houden. Deze regeling geldt niet voor bedrijven met minder dan 25 werknemers.Neem voor meer informatie contact met ons op!

Zoeken